Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • kb. 0, 5 kg ribizli, 2 dcl víz, 15 dkg cukor
  • 25-30 dkg piskóta, 500 ml tejszín, 1-2 kanál cukor
  • 1 doboz mascarpone, kakaópor,
  • 1 vaníliás cukor, 1 citrom, nagy bögre kávé

Egyszerű tiramisu

Ez egy nagyon egyszerű tiramisu, és lehűtve tejszínhabbal tálalva nagyon frissítő. Élőszőr a ribizlizselét készítjük el. Miután megmostuk a ribizlit, egy lábasban feltesszük a vízzel, ízlés szerin cukorral és citromlével főni. Amikor felforr, mérsékeljük alatta a lángot és lassan sűrűre főzzük. Néha megkevergetjük és ha nagyon sűrű lenne, tehetünk még hozzá vizet. Sűrűnek, de azért folyékonynak kell lennie akkor is, amikor kihűlt. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk.
Felfőzzük a kávét, én simán csak neszkávét használok. Ebbe egyesével belemártogatjuk a piskótát, és egy soron elhelyezzük a tortaforma aljába. A tejszínt keverőtálban az ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Majd beledolgozzuk a mascarponét. Ennek e felét rákenjük a piskótára, majd ismét egy réteg kávéba mártogatott piskóta következik. A tetejét pedig bevonjuk a maradék krémmel. Erre egy szűrő segítségével rászitáljuk a kakaóport úgy, hogy teljesen befedje. Hidegre rakjuk, akkor a legjobb, ha egy éjszakán át hűtőben pihen, mert jól lehűl és összeérik. Tálaláskor meglocsoljuk a zselével és tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat!
tipp Természetesen bármilyen idénygyümölcsből készíthetünk gyümölcszselét, sőt friss gyümölcsdarabokkal is kínálhatjuk. Bátran kísérletezzünk, mindig finom lesz!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: