Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A tésztához 25 dkg liszt 25 dkg vaj
  • 6 tojás sárgája
  • A töltelékhez ½ kg meggy ízlés szerint cukor
  • A diós töltelékhez 6 tojás felvert habja
  • 25-30 dkg darált dió 25-30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Diós meggyes batyu

Elkészítés
A tészta hozzávalót jól összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a még hideg tésztát nyújtódeszkán fél centi vékonyra nyújtjuk és 8 centis négyzetekre vágjuk.
A tojások fehérjéből a cukorral, a vaníliás cukorral kemény habot verünk és beleforgatjuk a darált diót. Ebből a diós habból, jó kávéskanálnyi mennyiséget teszünk minden négyzet közepébe, erre teszünk két szem meggyet, melyet előzőleg kimagoztunk, ízlés szerint megcukroztunk és a levét kicsepegtettük. A tészta széleit összefogjuk, mint egy kis batyut, a végeit kicsit megcsavarjuk és egy tepsibe helyezett, kiskosaras sütőformákba, minden batyut egyesével beleteszünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben, halványsárgára sütjük. Akkor vesszük ki a kosárkákból a süteményt, ha már langyosra hűlt, végül vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét.
tipp Igazából ez egy www.gasztroangyal.hu recept és nagyon finom! Nekem sok lett a töltelék, de lehet, hogy a tésztát nem sodortam ki elég vékonyra, vagy több tölteléket kellett volna raknom bele. Majd legközelebb :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: