Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 70 dkg sima liszt, 30 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor
  • kevés sütőpor és élesztő, csipet só,
  • 1 e.k. fagyos zsír, kevés langyos tej
  • A töltelékhez: 5-6 alma,
  • fahéj , cukor ízlés szerint,
  • kb 15 dkg darált dió

Almás pite

A diót ledaráljuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd fahéjat és ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Jól összekeverjük. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Tejből annyit használunk, hogy a tészta olyan közepesen kemény, jól gyúrható és sodorható legyen. Két cipóra osztjuk. Az egyiket kisodorjuk, majd tepsibe rakjuk. Erre jön a darált dió. A dióra rásimítjuk az almát. Majd a másik lapot kisodorjuk és sodrófára feltekerve rárakjuk az almás töltelékre. A tetejét egy tojás sárgájával megkenjük, majd villával megszurkodjuk. Kb 180 fokos sütőben olyan 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
tipp Én savanykás almát szoktam használni, mert attól olyan picit pikáns az íze.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: