Belépve mint:

kilépés
0
Átlagos
Közepes
  • 80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1/2 l tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • Tészta kenéshez: 15 dkg Ráma
  • 2 tojásságája
  • 1 evőkanál só
  • 15 levél medvehagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Tetejét kenni :1 tojás
  • Tetejére szórni: 5 dkg sajt

MEDVEHAGYMÁS,SAJTOS TEKERCS

Az élesztőt pici tejbe meg kell futtatni, majd össze kell gyúrni a tésztához valókat.
Ne keményre!
Ha kész, 2 felé kell venni, és gombócokká gyúrni.
Közben habosra keverjük a tojássárgáját, a margarint, és a sót. Ezután fél centi vékonyra nyújtsuk ki az egyik tésztát, megkenjük a vajas krém felével, szórjuk reszelt sajt és a medvehagyma felével és feltekerjük, mint a bejglit .A másikat is ugyan így.
Ezután 2 centis szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé távolabb egymástól.
Meg kell kenni tojással, pici sajtot lehet szórni rá.
Tepsiben 20 percig hagyjuk kelni, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25- percig sütjük.
tipp Kenyérsütőgépben készíthető a tészta: alulra a tej,olaj,só, liszt és a liszt közepébe morzsolni az élesztőt. Tészta programon /nálam 8-as/20 percig keveri a gép. Utána kivenni a tésztát és lehet feldolgozni. Keverés közben figyelni ne legyen nagyon kemény a tészta, ha mégis akkor tejet lehet hozzáadni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: