Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 3, 5 dl tej
  • 2 evőkanás sima liszt
  • 25 dkg margarin /vagy vaj/
  • 25+15 dkg cukor
  • 7 db tojás
  • 20 dkg kókusz reszelék
  • 3 cs vaniliás cukor + 3 cs vaniliás cukor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál kakaó

Ildi kókuszosa

A tésztához: 7 tojás fehérjét kemény habbá verem. Hozzákeverek 25 dkg cukrot, 3 valiliás cukrot, 17 dkg kókusz reszeléket, 8 dkg réteslisztet.
Jütőpapírral bélelt 23x30-as belméretű tepsibe öntöm. Előmelegített közepesen meleg sütőben sütöm, amig a tészta szinesedni kezd. /az én sütőmben kb. 20-25 perc/ A tésztának világos arany színűnek kell lenni, ha sötétebb, akkor keserű lesz!/
Sülés után a tészta a tepsiben hül ki.
A krémhez: 7 tojás sárgáját elkeverem 15 dkg cukorral,3 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál sima liszttel, majd a 3,5 dl tejjel csomómentesre dolgozom. Addig főzőm, amig a lábas aljától elválik.
Kihűlés után belekeverem a puha margarin kockát és a 3 db vaniliáscukrot.
A tésztát félbe vágom, megtöltöm a krémmel, és a tetejére is hagyok keveset. Megszórom a maradék 1-3 dkg /ki hogy szereti/ kókusszal.
Egy napig pihen hűvösön, utána lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!

tipp 1./A krém főzéséhez habverőt használok, úgy szép sima lesz. 2./A kókusz mennyiségét izlés szerint lehet növelni, 25 dkg-ra, a lényeg, hogy a tésztába ne legyen több 20 dkg-nál. 3./A vaniliáscukrot csak a kihülőben levő krémbe teszem, akkor nem veszít az aromájából.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: