Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Közepes
  • 50 dkg gnocchi - 100g/69g CH
  • 2 evőkanál krémsajt - 100g/2g CH
  • fél mozzarella gombóc - 100g/2g CH
  • 1 zöldhagyma zöldje
  • 12 dkg bacon
  • 1-2 evőkanál olivaolaj

Baconos sajtos gnocchi tavasziasan

1, forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük a gnocchit a csomagoláson szereplő ideig. Ez általában 3-5 perc.
2, eközben a bacont kockázzuk fel egészen apróra és pirítsuk meg ropogósra, majd szedjük ki egy tányérra.
3, ha kész a gnocchi, akkor szűrjük le és öntsük a megmaradt zsiradékba, amiben a bacon kisült. Süssük addig, amíg maga a gnocchi is kicsit barnás színt kap.
4, ekkor adjuk hozzá a sajtokat és hagyjuk, hogy az így képződő szósz teljesen befedje a gnocchit.
5, adjuk hozzá a félretett bacont és az apróra szelt zöldhagyma zöldjét, majd néhány percig még keverjük
6, sóra ennél az ételnél nem lesz szükség, mert a bacon épp elég sós, de némi plusz reszelt sajt és friss petrezselyem tovább emeli az élményt.
tipp Vigyázat, módfelett laktató.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: