Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 45 dkg parajpüré (fagyasztott)
  • 2 db teljes kiőrlésű zsemle
  • annyi tej amennyit felvesz a zsemle (kb 0.3l)
  • só, (reform)ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés kókuszolaj

Spenót

1. A zsemlét apródarabokra szabdaljuk, tejet öntünk rá, annyit, amennyit felvesz.
2. Zsemlét és a tejet összeturmixoljuk. (folyós állagú keveréket kapunk)
3. A kókuszolajat lábasban kis lángon megolvasztjuk.
4. A felolvasztott parajpürét belerakjuk lábasba, belereszeljük a fokhagymát, sóval és ételízesővel ízesítjük.
5. Kevergetjük, míg felforr.
6. Beleöntjük a zsemle-tej mixet.
7. Felforr és már kész is!
tipp Tálalási javaslat: tálba kimerjük a spenótot, a tetejére reszelt trappista (light) sajtot szórunk.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: