Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 7 tojás, 7 ek. cukor, 4 ek. liszt, 1 ek. kakaópor, 1 csokipudingpor, 1 csapott kk.
  • A krémhez: 1 Rama margarin, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 1 tejszín ízű pudingpor, 1 üveg magozott m

Meggyes-csokis pudingos sütemény

Elkészítés:
A meggyet szűrőkanálba öntjük, hogy jól lecsepegjen. A lisztet, kakaóport, csokipudingot, a fahéjat és a szódabikarbónát jól elkeverjük. Külön tálban csipet sóval kemény habot készítünk a 7 tojásfehérjéből, az egy kanál vízből és a 7 kanál cukorból. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezután a száraz anyagokat keverjük hozzá. Közepes méretű zsírozott, lisztezett tepsiben 25-30 percig tűpróbáig sütjük. A pudingot tejben megfőzzük, még forrón belekeverjük a cukrot. A magozott meggyből kb. 15 szép egészben maradt szemet válogatunk, és félretesszük. A maradék meggyet apró darabokra vagdossuk és összekeverjük a rummal. A margarint csipet sóval, 1 vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal jól elvegyítjük. 4 púpos evőkanál krémet félreteszünk, a maradékba belekeverjük a rumos meggyet. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a meggyes krémmel megtöltjük. A tetejét a tiszta fehér krémmel vonjuk be. Késsel kijelöljük a kockákat, de nem vágjuk át. A csokoládét az olajjal felmelegítjük, a megyszemeket fogpiszkáló segítségével a csokiba mártjuk és a kockák közepére tesszük. A megmaradt csokit kanállal vékonyan rácsurgatjuk a süti tetejére úgy, hogy ne takartja be az egészet, inkább csak kis szabálytalan rácsokat csinálunk. Jól lehűtjük és utána szeletelhetjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: