Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • tojás, liszt, tej, cukor, olaj
  • túró, vaj
  • citrom reszelt héja, mazsola, rum

Túrós rakott palacsinta

A palacsintákhoz :
2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez :
50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum

Az öntethez:
2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej

A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj

Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.

Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.

A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.

Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.

Süssük ki a palacsintákat. Ha jó teflonos palacsintasütőnk van akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.

Egy kerámia sütőtálat 2 dkg vajjal kikentem. A palacsintákat bőven betöltöttem a túrótöltelékkel, félbevágtam őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tettem őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoltam, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

tipp Nagyon finom! :) Andi konyhája című blogról néztem!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: