Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • 300g darált hús, 1 kisfej vöröshagyma, 3-4 ek. búzadara, fokhagyma, só, bors
  • 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, izlés szerint tárkony
  • fél citromlé, mustár, kis doboz tejföl, só, bors, 2 ek. liszt

Tárkonyos húsgombócleves

1. Először elkészítem a húsgombócokat: a vöröshagymát nagyon finomra aprítom majd összekeverem a darált hússal, fűszerekkel és a búzadarával, és picit pihentettem.
2. Közben a leveshez is előkészítem a zöldségeket: , sárgarépát és a fehéret felkarikázom, a burgonyát kockára vágom.
3. A húsmasszából egyenlő nagyságú gombócokat formázok.
4.Edényben vizet teszek, ezután hozzáadom a répát, sózom, borsozom, hozzáadom tárkonyt, majd felöntöm az alaplével (ha nincs alaplé, 2 húsleveskockából készítek), és addig főzöm lefedve, amíg a répa majdnem meg nem puhul.
5. Ekkor adom hozzá a gombócokat, teljesen puhára főzöm
6. Végül a tejfölt összekeverem 2 ek. lisztel,a citromlével és a mustárral, a forró levesből fél merőkanálnyival óvatosan elkeverem, majd a leveshez adom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: