Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 4 db tojás, 4 ek. cukor, 6 ek. liszt
  • fél csomag sütőpor, 1 ek. rum aroma , dió, tej
  • 1-1csomag főzés nélküli vaníliaés csokis pudingpor

Somlói galuska

Elkészítése:
A tojás fehérjét külön veszem a sárgájától és habbá verem,majd a sárgáját jól kikeverem a cukorral.A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet amibe már bele kevertem a sütőport,rumot majd hozzáadom a tojás fehérjét amit nagyon óvatosan keverem hozzá hogy ne törjem nagyon a habot.Majd tű próbáig meg sütőm. A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, tehát a tejjel kikeverem. Ha kihűlt a piskóta akkor kockákra vágom, fele piskótát vissza teszem a tepsibe és ráöntöm a csoki pudingot és meg szórom darált dióval majd rá a másik piskóta kockák amire rákenem a vanília pudingot,amit megszórok újra durvára vágott dióval. Tálaláskor kiszedünk belőle, amit egy kistányérra teszünk, tejszínhabot nyomunk rá és csokiöntetet is csurgathatunk rá.

.
Vendég

Speedy ...... mondta:

Egyszerű és nagyszerű !!!! Köszönöm szépen :)

2013-12-24 11:19:37

eva25 mondta:

:)

2014-03-19 17:32:18

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: