Belépve mint:

kilépés
90
Egyszerű
Közepes
  • tészta: liszt, vaj, sajt, só, pirospaprika, tejföl, sütőpor, szódabikarbóna
  • krém: vaj, krémsajt, tejföl, só, bors, sajt

Sajtkrémes tallér

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt

őrölt pirospaprika
6 kanál tejföl
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

10 dkg vaj
20 dkg krémsajt
+ reszelt sajt

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután kilisztezett deszkán 2 mm vastagságra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, majd sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt korongokat megkenjük vele vastagon, kettesével összeragasztjuk. Az oldalán, ahol kifolyt a krém, reszelt sajtba forgatjuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: