Belépve mint:

kilépés
75
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg csirkemelll
  • 35 dkg sajt
  • 250 g vajkrém, 2 db tojás, liszt, só, bors

Sajtban sült csirkemell

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. A húsit szeletekre vágjuk.

A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel rányomkodjuk kicsit a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús elfogy. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sütjük.

Egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: