Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • palacsinta, darált hús, paradicsom
  • sajt, tejföl, tojás, vöröshagyma, só, bors,
  • foghagyma, oregánó, formához olaj és zsemlemorzsa

Rakott húsos palacsinta

Hozzávalók :
10-12 db sós palacsinta, 30 dkg darált hús,2 db paradicsom 20 dkg reszelt sajt, 2 dl paradicsomlé, kis pohár tejföl, 2 db tojás, 3 evőkanál olaj, egy kis fej vöröshagyma, só, bors,foghagyma, oregánó, a formához olaj és zsemlemorzsa.

Elkészítés :
az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük amíg kifehéredik .Hozzáadjuk a fűszereket , apróra vágott paradicsomot ,majd jól összeforraljuk. Ha már kellően sűrű a tűzről félrehúzzuk . Belekeverjük a tejfölt, a sajt háromnegyedét és a tojásokat. Egy kerek tűzálló tálat ki olajozunk és morzsával megszórjuk. Egy palacsintát beleteszünk és kevés húsos krémmel megkenjük , majd addig folytatjuk amíg tart a hozzávalókból. A tetejét a húsos krémmel szintén bekenjük ,és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A tálat alufóliával befedjük, majd forró sütőben kb/.190 fokos/ , tesszük és kb 25-30 percig sütjük. Ezután kitakarjuk és a tetejét egy kicsit megpirítjuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: