Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • liszt, tej, margarin. élesztő
  • tojás, porcukor, reszelt citromhéj
  • túró, vaníliás pudingpor, mazsola,

Pudingos – túrós csiga

Hozzávalók a tésztához : 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj

A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.

A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni fél órát.
Közben készítsük el a tölteléket.

A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.

tipp Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Andi konyhája című blogról néztem a receptet!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: