Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 3 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor, 1 db citrom reszelt héja, 3-4 evőkanál tejföl,
  • A töltelékhez: 1kg alma, 3 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, fél citrom leve, 10 dkg porcukor, 3 tojás fehérje, 3 dkg margarin,

Omlós pudingos-almás süti

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd egy lábasba tesszük, a margarint, porcukrot,a citromlevet és a 2dl tejet hozzáadjuk, és puhára megpároljuk,főzzük. Majd a vaníliás pudingport el keverjük az 1 dl tejben és hozzákeverjük az almás péphez,mikor be sűrűsödik el zárjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almás pudinghoz keverjük, szépen beleforgatjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk, a tepsibe terítjük, a tölteléket beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
180 fokon megsütjük, miután kihűlt kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom!! :)
tipp Másnap a legfinomabb!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: