Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • liszt, vaj, víz
  • dió, porcukor, tojás, étkezési keményitő
  • fahéj, citrom

Omlós diós háromszög

A tésztához:
200g vaj, 250 g liszt, 3 evőkanál víz.

A töltelékhez:
100 g dió, 100 g porcukor, 2 tojásfehérje, 1 evőkanál étkezési keményítő, egy mokkáskanál őrölt fahéj, fél citrom leve.
A sütemény tetejére: a tojások sárgája.

Elkészítés:

A lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajjal és a vízzel. Az így kapott tésztát 10 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a diót megdaráljuk, összekeverjük a cukorral, keményítővel, fahéjjal és citrom levével. A tojások fehérjét habbá verjük, és belekeverjük a dióba.

A pihentetés után elővesszük a hűtőből a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán egy téglalapot nyújtunk belőle. A téglalapot négyzetekre vágjuk.

Minden négyzet közepébe tölteléket teszünk. A tésztát óvatosan ráhajtjuk háromszög alakban. Az így kapott háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket fölvert tojássárgájával megkenjük, és 180-200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket. (Akkor jó, ha kicsit barnulni kezd a széle.)
Lapátkanállal alájuk nyúlva emeljük át őket a tepsiből a tálaló tálra.
Nagyon finom! :)

tipp Vigyázat, a sütemények nagyon omlósak, könnyen törnek!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: