Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • liszt, sütőpor, csipet só
  • cukor, ráma, tojás, tejföl, citrom
  • meggy, fahéj, vaníliás pudingpor,

Meggyes pite

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg sütőmargarin
fél csomag sütőpor
fél db citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
csipet só
A töltelékhez:
1 üveg meggy
1 dl víz
1 kk. fahéj
3 ek.cukor
1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a felét fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A tészta másik része a hűtőben várakozik a felhasználásig.

Meggyet egy lábasban feltesszük főni, megszórjuk cukorral, fahéjjal, és öntünk hozzá 1 deci vizet. Míg rotyog, kavargatjuk, közben vaníliás pudingport a meggy befőtt levével elkeverjük. Akkor öntjük hozzá, ha a meggy megfőtt, kicsit szét is főhet, ki hogy szereti. Mikor már kellő képen jó, hozzá keverjük a pudingporral el kevert meggylét. Hamar besűrűsödik, úgyhogy kavargassuk szorgalmasan, majd kapcsoljuk le gyorsan, és hagyjuk hűlni.
A hűtőből vegyük ki a tésztát nyújtsuk akkorára mint a tepsi, hogy a szélére is fel tudjuk húzni. Mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe. Töltsük bele a tölteléket. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük. Kb.25 percig sütjük míg aranybarna nem lesz a teteje.


.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: