Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • mák, cukor, liszt, tej
  • tojás, vaj, só
  • citrom, fahéj, vaníliás cukor, meggy

Mákos-meggyes sütemény

Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) őrölt mák
1 bögre cukor (édesítővel keverhetjük)
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 egész tojás
5 dkg puha vaj, vagy Rama
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
50 dkg meggy kimagozva
1 csapott evőkanál cukor

Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.

A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, meghintjük 1 teáskanál zsemlemorzsával, és a levétől gyengéden kicsavart meggyel megszórva kb. 20x30 cm-es tepsiben, előmelegített 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Hidegen kockákra vágjuk, porcukorral megszitálva kínáljuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: