Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • alma, fahéj, tej, ráma
  • kalács, tojás, porcukor, vaníliás cukor,
  • sárgabarack dzsem,

Máglyarakás

Hozzávalók:
6 szép alma
2 púpozott mokkáskanál ôrölt fahéj
150 g ráma
500 g kalács
fél liter tej
4 tojás
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
sárgabarack dzsem
a tepsi kikenéséhez:
ráma

Az almákat meg mossuk,meg hámozzuk majd nagy lyukú reszelőn le reszeljük. A fahéjjal megszórjuk, és 50 gramm rámával megpároljuk. A kalácsot 1 centi vastagra fölszeleteljük és egy 30x20 centis magas falú rámával kikent tepsiben szétterítjük. A tejet fel melegítjük. A tojások sárgáját a többi rámával, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a meleg tejet ráöntjük. Ezután a kalácsra locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék tejben áztatott kaláccsal beborítjuk. Barack dzsemmel meg kenjük ízlés szerint. Sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és 2 ek lekvárt is hozzáadunk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütőbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.

tipp Kalács helyet kiflit is használhatunk!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: