Belépve mint:

kilépés
50
Egyszerű
Közepes
  • tej, tojás, cukor,
  • vaníliás cukor, puding por

Madártej

Madártej :

2 l tej

7 db tojás

2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag )

20 dkg kristálycukor

2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje

A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.

A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.

Utána a leszűrt tejet lassan csurgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is.
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: