Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • liszt, keményítő, olaj, szódabikarbóna, tojás, só, víz
  • csirkemell, bors
  • méz, ketchup, szezámmag

Kínai szezámmagos csirke

Bundához: 9 ek liszt,2 ek keményítő, 2 ek.olaj, 1kk. szódabikarbóna, 1 db tojás,csipet só,víz, fél kg csirkemell.

Máz: 4 ek. méz, ízlés szerint ketchup, 4 ek. szezámmag


A húst felkockázzuk. A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot és 2 ek. keményítőt. Keverjük össze, adjuk hozzá egy kis vizet és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 15-20 percig.
A bepácolt csirkemell kockákat beleforgatjuk az előre elkészített bundába. Az olajat felforrósítjuk és így teszünk bele a bundázott csirkemell csíkokat. Kisütjük, majd leszűrjük róla az olajat és félre tesszük.
A mázhoz hozzáadjuk a hozzá valókat, majd a kisütött csirkehúst összeforgatjuk a mázzal.
tipp Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
.
Vendég

Nóra mondta:

nagyon fini

2013-03-19 09:14:25

eva25 mondta:

Én is szeretem! :)

2013-03-19 19:37:57

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: