Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • burgonya, lecsókolbász, tojás
  • hagyma, sajt
  • vaj, liszt, főző tejszín, tej

Francia rakott burgonya :

10 db burgonya, 1 szál lecsókolbász, 7 db tojás, 1 v. hagyma,sajt.

A besamell mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, fehér bors, só.

A burgonyát megfőzöm, lehűtöm. A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.

Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem.

Ezután elkészítem a besamell mártást:

A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségű legyen.

Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.

tipp Andi konyhája című blogon találtam ezt a receptet!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: