Belépve mint:

kilépés
80
Egyszerű
Közepes
  • 2 db csirkemell, 1 kg karfiol,
  • 70 g vaj, 160 ml tej, sajt, só, bors,
  • tejföl,

Dubarry csirkemell

A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat.
Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, meg mossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
Kicsit meg pirítjuk majd felöntjük fokozatosan a tejjel, addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik.
Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
Besamelt a karfiolokra öntjük, sajtot reszelünk a tetejére majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: