Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 4 evőkanál méz
  • 60 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj (esetleg margarin)

Mézes csók

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk és estétől reggelig hűvös helyen pihentetjük.

Majd másnap fél centiméternyi vastagságra kinyújtjuk, és szaggatóval (bármilyen formájú) kiszaggatjuk.

Tetejébe diót nyomunk. Ez tetszőleges nagyságú lehet és függ a szaggatott forma nagyságától is.

Kizsírozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben közepes tűzön sütjük. Vigyázat, gyorsan sül!
tipp Célszerű az egész tésztát kiszaggatni és utána az összes mennyiséget tepsikbe rakni, és csak utána sütni, mert tényleg gyorsan sül. A mennyiséget nem lehet meghatározni, mert ez a szaggatott formától függ. Általában a sütőhöz járó nagyságú tepsiből olyan 3-4 kell.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: