Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 15 dkg puha vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg étcsokoládé

Zabpelyhes tallér

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek
egy nagy tepsit.

Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna,
egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom,
és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.

A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.

Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire,
majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire,
ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.

A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak,
még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
tipp Ha szeretnéd,hogy a fahéjas íz jobban érződjön evéskor tegyél a nyers tésztához 2-3 kávékanálnyit! Ha szereted a gyümölcsöt adj hozzá tetszés szerint a csokoládé mellett!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: