Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • T-Bone steakhús
  • koktél paradicsom
  • új burgonya
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • vaj
  • só, bors

T-Bone Steak

Mostantól jönnek az egysíkú képek :)
Párommal kitaláltuk, hogy mindenféle steaket kipróbálunk. Bélszín, hátszín, ribeye, porterhouse, bárány, kacsa, lazac. Szóval tényleg mindenfélét, a legtöbbet dokumentáltam is :)
Íme a T-Bone Steakem.
A köret nálam mindig krumpli valamilyen formában, illetve valamilyen zöldség. Jelen esetben aprószemű új krumplit vettem. Ezt gyorsan fel is dobom főni, anélkül, hogy megpucolnám.
Nem nagyon szoktam variálni, rajongok a fokhagyma-rozmaring párosért, ízben, illatben nálam magabiztos első helyezett :)
Én az intenzívebb illat-íz élmény miatt, a vajba szoktam belenyomni a fokhagyma gerezdeket illetve beletépkedem a friss rozmaring leveleket. Annyi ideig "érlelem" így, amíg a hús szoba hőmérsékletű nem lesz ( úgy olvastam valahol, így lesz tökéletes a steak ). Egy serpenyőt felhevítek, tényleg tűzforrónak kell lennie és belepakolok a vajból. Nem kell benne áznia, viszont annyinak lennie kell, hogy miközben sül a hús, kanállal locsolgassuk a fűszeres vajjal. Ehhez én egy evőkanállal tettem. Beledobom a húst is. Csak akkor szoktam sózni borsozni, amikor már a serpenyőben van, előre sosem. Az, hogy meddig sül a hús, az hústól és a vastagságától is függ. Ez a hús, jó vastag volt, 3-3,5cm tuti. Serpenyőben kezdem el a sütést, utána berakom a sütőbe is. Szóval, bent van a seprenyőben a hús, pontosan 4-4 percet sütöm mindkét oldalát ( stopperrel mérem) A 4-4 perc letelte után, hőálló edénybe teszem a és bedobom a sütőbe. 180fok, alul felül sütés, 15 perc.
Amíg a husi a sütőben napozik, a megfőtt krumplit megpucolom és úgy ahogy van, egészben bedobom a húsos serpenyőbe, amiben ott van a finom vajas-fűszeres-húsleves cucc, abban pirítgatom a krumplikat, ekkor néhány fürt koktélparadicsomot is mellé teszek. Úgy szeretem, ha kicsi kéreg van a krumplin. Ha elértem a megfelelő állapotot, frissen vágott petrezselyemmel átforgatom. Nagyjából egy időben lesz kész a hússal és már lehet is fogyasztani.
tipp Ez a verzió mediumra készíti el a husit. A neten csomó tipp van, hogyan lehet megnézni, hogy milyen állapotú belül a husi :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: