Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 2db zellerszár ( 2szár )
  • 5-6 szem olívabogyó ( fekete )
  • 2-3 szem kapribogyó ( elhagyható )
  • vöröshagyma ( fél fej vagy egy kisebb )
  • 4-5 szem csemege uborka
  • 2-3 fej retek
  • 1 citrom
  • kevés mustár és majonéz
  • 150g füstölt lazac filé
  • só, bors, petrezselyem

Lazac tatár

Minden zöldséget nagyon apró kockára vágunk ( lehet, hogy az aprítógép is megoldás lehet, de nekem nincs, így késsel jó apróra vágom ). Finoman sózzuk, borsozzuk. Én sós szájú vagyok, ezért sózom, de, aki nem annyira, várjon a végéig, mert a füstölt lazac önmagában is elég sós. A füstölt lazacot is finom kockákra vágom, fél citrom levét belenyomom. Összekeverem. Tulajdonképpen itt dől el, hogy mennyi mustár és majonéz kell bele. 1-1 evőkanállal szoktam ezekből tenni. Én kanállal vagy villával eszem ezt, ha jobban kenhetővé szeretnéd tenni, mehet több majonéz/mustár. A legvégén apróra vágott petrezselymet adok hozzá.

A képen házi készítésű paradicsomos bagettel és madársalátával ettem. Minden ismerősöm másképp eszi :) Van, aki csak bagett vagy csak saláta. Van, aki a bagettet megkenni foghagymával és bedobja a sütőbe picit pirulni és arra lapátolja rá.

Remélem tetszik és kipróbáljátok :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: