Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 1 db tojás
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 db csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • fél kg csirkemell
  • friss petrezselyem

Vegyes szárnyas tekercs

A csirkemellet vízszintesen félbevágjuk úgy, hogy ketté hajtható legyen mint egy könyv. Ezzel a technikával kétszer akkora felületű húst kaptunk, amit óvatosan klopfoljunk ki, majd sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.

A zöldségeket (cukkini, vöröshagyma, répa, gomba,) vékony csíkokra vágjuk, majd olívaolajon pirítsuk meg. Amikor megpirultak adjunk hozzá vágott petrezselymet, kiskanálnyi őrölt pirospaprikát és hagyjuk kihűlni, hogy a tojás sárgáját bele tudjuk ütni anélkül, hogy megfőne.

A kiklopfolt húsra halmozzunk a párolt zöldségekből és szorosan tekerjük fel, tegyük rá egy olajjal vagy vajjal bekent alufóliára, majd tekerjük bele. A végeit, mint egy szaloncukor csavarjuk meg.

A hengereket tegyük bele egy tepsibe és öntsük fel egy kevés vízzel. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Vegyük le fóliát és egy forró serpenyőben egy kis olívaolajon pirítsuk meg a hús henger minden oldalát. Tálaljuk csőben sült burgonyával, amit locsoljunk meg petrezselymes fokhagymás vajjal.
tipp Ha a zöldségek pirításkor/pároláskor sok levet eresztenének, akkor ne öntsük le az ízletes zöldséglevet, hanem sűrítsük lisztel vagy étkezési keményítővel.
.

vargaeva mondta:

Gratulálok a receptjeidhez, tetszik amikor egy férfi szeret, és tud főzni. Ez az étel különösen megmozgatta a fantáziámat.

2011-11-14 21:56:46

csusza mondta:

Nagyon szépen köszönöm. :) ...

2011-12-05 17:55:09

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: