Belépve mint:
30
Egyszerű
Közepes
8
6
4581
0
- fél kg túró
- 2 tojás
- 6 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag vaniliás cukor
Túrógombóc
Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát.Pirítsuk le a zsemlemorzsát, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen. Egy kisebb serpenyőben lassú tűzön, olaj nélkül néha megkeverve addig pirítsuk, míg 2-3 árnyalatnyit barnább nem lesz.
Ha a masszánk kipihente magát a hűtőben formáljunk belőle gombócokat (ízlés szerint lehet nagyobb kisebb is, ahogy a szájízünk kívánja), majd forrásban lévő vízben - a gombócok méretétől függően - 8-10 perc alatt kifőzzük (amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére utána még körülbelül további 3-4 percig főzzük).
Mikor megfőttek a gombócok, csepegtessük le és a lepirított zsemlemorzsába hempergessük meg. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: