Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Alacsony
  • 10 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál örölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika

Tojás pörkölt

Az apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott fehér paprikát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, az aprított paradicsomot, az őrölt pirospaprikát és 2dl vizet. Sózzuk, borsozzuk.

Főzzük körülbelül 15-20 percig, majd az előre megfőzött tojásokat felvágva adjuk hozzá. Rottyantsunk rajta még 2-3 percet. Tálaljuk galuskával vagy főtt tésztával.
tipp Akinek hiányozna a pörkölt íz az nyugodtan - ízlés szerint - adjon hozzá füstölt szalonnát...
.

adrian mondta:

ez jól hangzik, hol lehet ilyet enni? a szalonna az kell..

2010-09-09 01:55:02

csusza mondta:

Annak idején gyerekkoromban a Nagymamám konyhájában ettem ilyet először... Bár Ő nem egészben, (külön) főzte meg a tojásokat, hanem magába a pörkölt alaplébe ütötte bele őket...

2010-09-10 14:05:24

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: