Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • olívaolaj
  • fél kg csiperke gomba
  • 3 dl tejszín
  • friss petrezselyem
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 60 g margarin
  • fél csomag spagetti tészta
  • csapott evőkanál keményítő

Tejszínes gombamártás

A gombát vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Lényeges, hogy piruljon a gomba ne pedig saját levébe följön, ezért célszerű több adagban lepirítani a gombát.

A pirított gombát félretéve a vékony karikákra vágott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, a margarint és pár perc múlva a gombát is, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor felforrt egy csapott evőkanál keményítőt vízzel elkeverünk és besűrűsítjük vele. Tálaljuk ízlésünknek megfelelő durumtésztával.
tipp Egyszerre használhatunk többféle gombát is szájízünknek megfelelően.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: