Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 2 kiskanál örölt pirospaprika
  • tojás
  • finomliszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • cukor
  • fél kg marha darálthús
  • étolaj
  • tej
  • szódavíz

Rántott hortobágyi palacsinta

A palacsintához simára keverünk 2 bögre finomlisztet 2 tojással, egy csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral, 4 evőkanál olajjal, fél liter tejjel és a 2-3 dl szódavízzel. Akkor jó a tészta, ha krémes, szirupjellegű állagot kapunk. A palacsintákat forró olajos serpenyőben kisütjük.

A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk addig, míg meg nem fő/sül. A végén adjuk hozzá a vágott petrezselymet, az őrölt pirospaprikát, egy nagykanálnyi lisztet, majd vizet, hogy sűrűbb tölteléket kapjunk.

A palacsintákat kenjük meg a húsos töltelékkel és tekerjük fel. A feltekert palacsintákat panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban kisütve petrezselymes burgonyával vagy vegyes salátával tálaljuk.
tipp A könnyebb kezelhetőség végett: a palacsinta két szélét behajtva tekerjük fel, és panírozás után szúrjuk át egy fogvájóval. Így nem esik szét sütés közben.
.

vadne67 mondta:

Nagyon finom , nekem volt szerencsém enni belőle,nem is jó szó rá a finom Isteni volt .

2010-09-06 19:51:02

csusza mondta:

Köcsönöm. Tudod, hogy van ez.... igyekszik az ember... :)

2010-09-07 09:43:13

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: