Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • friss petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 6 gerezd fokhagyama
  • fél bögre rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg trapista sajt
  • fél fej kelkáposzta
  • 2 kisebb cukkini
  • őrölt pirospaprika
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 db tojás

Rakott kelkáposzta csirkével és cukkinivel

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékony karikákra, majd a hagymákat egy kis olajon a lereszelt cukkinivel megpirítjuk. A félig megfőtt rizst és a külön lepirított csirke csíkokat adjuk hozzá kb. 1 dl fehér bor társaságában, majd sózzuk borsozzuk. 4-5 perc rotyogás után a végén (vegyük le a tűzről) adjunk hozzá vágott petrezselymet, egy csapott evőkanál pirospaprikát, egy ujjnyi vastagságú vajat és üssünk bele egy tojást, majd keverjük el.

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat (én egy kisebb 25x15 cm-es tállal tettem így), majd a vízben félig megpárolt káposztalevelekből párat halmozzunk a tál aljára. Tegyünk a csirkés-cukkinis-rizses egyvelegből egy réteget, majd fedjük le újra káposztával. Tegyünk rá még egy ilyen réteget, majd reszelt sajttal a tetejét megszórva előmelegített sütőbe téve 35 percig sütjük.

.

vadsolya mondta:

Ez valami isteni! Imádom!!!!!

2010-10-28 16:21:55

W-oros mondta:

Osztom az előttem szóló véleményét. Nagyon finom volt az a kockányi, amit a hűtőben találtunk :)

2010-10-31 18:07:59

csusza mondta:

nektek maradt ott :)

2010-11-05 09:15:50

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: