Belépve mint:
35
Átlagos
Közepes
9
6
11196
2
- Tócsni:
- 3-4 db nagyobb krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5-6 evőkanál liszt
- Ragu:
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg csiperke gomba
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 paradicsom
- fél zöldpaprika
- 2 szál póréhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
Ördöglángos
TócsniA vöröshagymát apróra vágjuk, majd vajon és egy kis olívaolajon megpirítjuk. A krumplit lereszeljük ez után a kezünkkel kifacsarjuk - hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől -, majd a tojásokkal, a liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával, sóval és durvára őrölt borssal ízesítve jól összekeverjük, majd lassú tűzön, olajos serpenyőben minél nagyobb átmérőjű vékony lapokat formázva, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ragu
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe forgatva egy kis olívaolajon lepirítjuk és félre tesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd 5-10 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a negyedekre szeletelt gombát, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. 4-5 percig az egészet átforgatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, az őrölt pirospaprikát, a karikákra vágott póréhagymát a lepirított csirkehúst, 1-2 dl vizet. 10-15 perc alatt az egészet készre főzzük.
A kész ragut a félbehajtott tócsniba kanalazzuk, a tálalást friss salátával bolondíthatjuk.

Réka mondta:
Húha de jól néz ki. Biztos finom lehet...2012-03-22 12:14:34

Dr Sass Zoltánné Katona Edit mondta:
Jó kis vacsoraötlet....köszönöm szépen!2016-05-23 18:12:17
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: