Belépve mint:

kilépés
35
Átlagos
Közepes
  • Tócsni:
  • 3-4 db nagyobb krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál liszt
  • Ragu:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csirkemell
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • fél zöldpaprika
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika

Ördöglángos

Tócsni
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vajon és egy kis olívaolajon megpirítjuk. A krumplit lereszeljük ez után a kezünkkel kifacsarjuk - hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől -, majd a tojásokkal, a liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával, sóval és durvára őrölt borssal ízesítve jól összekeverjük, majd lassú tűzön, olajos serpenyőben minél nagyobb átmérőjű vékony lapokat formázva, mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ragu
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe forgatva egy kis olívaolajon lepirítjuk és félre tesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd 5-10 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, a negyedekre szeletelt gombát, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. 4-5 percig az egészet átforgatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, az őrölt pirospaprikát, a karikákra vágott póréhagymát a lepirított csirkehúst, 1-2 dl vizet. 10-15 perc alatt az egészet készre főzzük.

A kész ragut a félbehajtott tócsniba kanalazzuk, a tálalást friss salátával bolondíthatjuk.

.
Vendég

Réka mondta:

Húha de jól néz ki. Biztos finom lehet...

2012-03-22 12:14:34

Vendég

Dr Sass Zoltánné Katona Edit mondta:

Jó kis vacsoraötlet....köszönöm szépen!

2016-05-23 18:12:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: