Belépve mint:
80
Átlagos
Közepes
5
0
6425
2
- negyed fej káposzta
- fél fej zeller
- 30 dkg csirkemáj
- 2 szál fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- friss petrezselyem
- 3 szál sárgarépa
Májgaluska leves
A májgaluskához megpirítjuk külön az egyik fej apróra vágott vöröshagymát. Ezután egy tálba kikeverjük a galuska keménységű tésztát: a lepirított vöröshagymával, a lekapart májjal, az apróra vágott vagy passzírozott fokhagymával, a petrezselyemmel, a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással egy kevés sóval és borssal, majd tegyük a hűtőbe a galuska tésztát körülbelül 1 órára pihenni.A leveshez a répát, a fehérrépát, a zellert apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon 4-5 percig pirítjuk az egyik fej vöröshagymával és a káposztával. Fűszerezzük sóval frissen őrölt borssal.
Felöntjük körülbelül 2 liter vízzel, majd egy órán át lassú tűzön bugyogtassuk. Az óra elteltével, mikor az ízek össze értek, folyamatos forrás közepette adjuk hozzá a nedves kanállal szaggatott gombócokat, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: