Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • negyed fej káposzta
  • fél fej zeller
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • 3 szál sárgarépa

Májgaluska leves

A májgaluskához megpirítjuk külön az egyik fej apróra vágott vöröshagymát. Ezután egy tálba kikeverjük a galuska keménységű tésztát: a lepirított vöröshagymával, a lekapart májjal, az apróra vágott vagy passzírozott fokhagymával, a petrezselyemmel, a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással egy kevés sóval és borssal, majd tegyük a hűtőbe a galuska tésztát körülbelül 1 órára pihenni.

A leveshez a répát, a fehérrépát, a zellert apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon 4-5 percig pirítjuk az egyik fej vöröshagymával és a káposztával. Fűszerezzük sóval frissen őrölt borssal.

Felöntjük körülbelül 2 liter vízzel, majd egy órán át lassú tűzön bugyogtassuk. Az óra elteltével, mikor az ízek össze értek, folyamatos forrás közepette adjuk hozzá a nedves kanállal szaggatott gombócokat, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.
tipp Minél több és változatosabb zöldséggel főzzük a levest annál finomabb, ezért ne spórolunk a zöldségek egyvelegével.
.

vadne67 mondta:

Fincsi volt ám!!!!!:)

2010-10-18 18:30:19

vadsolya mondta:

Bizony ám!!!!!:)))

2010-10-18 18:35:19

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: