Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • fél kg csirkeszárny
  • 1 dl kóla (Coca)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 kiskanál erőspista
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

Kólában sült pipi szárnyak

Azt mondják, hogy a szulfitos-ammóniás karamell és a foszforsav a világ legjobb húspuhítója. Kíváncsiságból tettem egy próbát mi sül ki ebből a kémiai vegyületből.

Elkészítjük a páclét: összekeverjük a hozzávalókat, majd a pipiszárnyakat beleforgatva 1-2 órára betesszük a hűtőbe. A pácolás után az egészet egy tepsibe borítjuk és 180 fokos sütőbe 20-30 perc lefedett párolás után aranybarnára sütjük.

Ami a végeredményt illeti valóban fenomenális volt. Omlósz, ahol kell ropogós, aztán, hogy ez a kólának köszönhető vagy a felhasznált további pácolási segédanyagoktól azt meg nem mondom. Elrontani biztos nem lehet.
tipp Aki mégis óckodna a kóla, mint pácolási segédanyag felhasználásától az helyettesítse a konyhában jól bevált balzsamecettel, ami elméletileg egy pH értékkel savasabb is a kólánál és még finomabb is… :)
.

borPeti mondta:

Hát Te teljesen meghülyültél??? Kólával??? :D

2010-10-18 21:33:06

csusza mondta:

Sosevoltam normális.... :)

2010-10-19 08:19:24

Gabcika mondta:

Én megcsináltam kóla nélkül és így is nagyon omlósz volt. Szőt! A kólát ittuk mellé pirított hagymával és zsíros krumplival fokhagymás uborkasalátával.

2011-04-25 08:14:33

csusza mondta:

:) Tényleg nem kötelező a kólát, mint húspuhítót használni. Én is csak kíváncsiságból kevertem a páclébe... A lényeg, hogy finom volt és ízlett mindenkinek.

2011-05-09 17:05:27

Vendég

Géza mondta:

Kipróbáltam! Nagyon finom!

2011-10-18 13:57:53

Vendég

linuxxx mondta:

Hihetetlenul hangzik,de tenyleg nagyon finom!! Jack Daniel'snek van egy barbecue martasa aminek ilyen ize van! Csak azt persze arany aron merik! :)

2012-08-27 00:26:41

Vendég

Csato mondta:

Sokszor sütök kólában és tényleg finom.Oldalast is szoktam.Csak ajánlani tudom!

2015-04-12 10:01:15

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: