Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • liszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • nagyobb fej kelkáposzta
  • 1-2 csipetnyi őrölt kömény

Kelkáposzta főzelék

A káposztát csíkokra összevágjuk. Egy kis olajon pirítsuk addig, míg el nem kezd levet ereszteni, ekkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, az őrölt köményt, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel 3 dl vízzel és addig főzzük míg a káposzta meg nem fő (kb. 15-20 perc). Folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a rántásunkat, ha nagyon sűrű állagot kapnánk vagy épp nagyon folyékonyat, akkor korrigáljuk rántás vagy víz további hozzáadásával annak függvényében, hogy sűrűbbé vagy folyósabbá szeretnénk tenni a főzelékünket.

Rántás: Serpenyőben 3 evőkanál olajat vagy zsírt (kacsazsírral isteni ízeket lehet visszakapni) felforrósítunk, hozzákavarunk 3 evőkanál lisztet, mikor zsemle színűre megpirult, levesszük a tűzről, majd egy kiskanálnyi pirospaprikát keverünk hozzá.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: