Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 25 dkg tehéntúró
  • 7 dl tej
  • 3 db tojás
  • finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • friss kapor

Kapros-túrós palacsinta

A palacsinta tésztájához simára, krémszerű állagúra keverjük az egy bögre finomlisztet, a 2 tojást, a fél liter tejet és egy kis sót. Ha nagyon sűrű, kevés tejjel vagy szódavízzel hígítsuk.

Készítsünk fehérmártást: 5 dkg vajat és 5 dkg lisztet serpenyőben megpirítunk, majd a 2dl felmelegített tejet - a hő kiegyenlítés végett – hozzáöntünk és krémszerű állagúra keverjük.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a fehérmártással, egy tojás sárgájával, a vágott kaporral, a tojás felvert habjával és ízlés szerint sóval ízesítjük.

A forró palacsintasütőbe tejmerőkanálnyit öntsünk a palacsinta tésztából és süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg. Amikor a palacsintát megfordítottuk vegyük le a tűzről és a megsült fél oldalát kenjük meg a töltelékkel, majd a másik felét hajtsuk rá és mindkét oldalát süssük meg. Frissen melegen tálaljuk.

.

RedAmanita mondta:

Nagyon jó recept, ma is ez a vacsora! :)

2012-06-28 20:30:15

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: