Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Közepes
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csomag durumtészta
  • 30 dkg sertéscomb
  • 6 nagyobb paradicsom
  • olivaolaj
  • liszt
  • 1 db konzerv paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fél fej fokhagyma
  • 3 babérlevél

Hús tallérok olaszosan

Az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát kevés olivaolajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockákra aprított paradicsomot, fűszerezzük bátran sóval, borssal. Főzzük addig, míg a paradicsom pépessé nem válik (8-9 perc).

Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot. Ha nem szeretjük a paradicsom nyers ízét, savanyúságát nyugodtan szórjuk meg annyi cukorral, ami ellensúlyozza a savanyú ízt. Ha túl sűrű lenne akkor kevés vízzel hígítsuk.

Amíg a mártásunk ráérősen bugyog a sertéshúsból kisebb, vékonyabb szeleteket vágjunk, majd sózzuk borsozzuk. Lisztben hempergessük meg, majd serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát pirítsuk meg.

Tegyük bele a hússzeleteket a paradicsomos mártásba és körülbelül 15 percet főzzük, majd dobjuk bele a vágott bazsalikomot és az oregánót. Tálaljuk pasta al dente módra készült durumtésztával.
tipp A hússzeleteket kihagyva gyors és ízletes mártás készíthető, ami akár többféle paradicsomos étel alapjául is szolgálhat, vagy magában spagettivel is kitűnő éhségoldó lehet.
.

csusza mondta:

Az első recept, a jelképes szalagátvágás...

2010-09-03 11:08:41

varjut mondta:

Gratulálok

2010-09-03 11:55:19

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: