Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Közepes
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 üveg megy befőtt
  • 3 db alma
  • 2 kg sárgabarack
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál cukor

Gyümölcsleves

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. A megybefőttet a vaníliás cukorral, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a mézzel, az alma felével és a sárgabarack felével, körülbelül 1 liternyi vízzel felöntjük és felforraljuk.

Amikor felforrt a gyümölcslevet kis vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, majd elzárjuk alatta tűzhelyt. Hozzáadjuk a maradék sárgabarackot és almát, majd félre tesszük hűlni és hagyni, hogy az ízek valóban össze érjenek. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
tipp A végére hagyott gyümölcsök miértjére válaszolva jegyezem meg : a roppanós és friss gyümölcsök zamata jobban kiemeli a hűsítő ízt. A recept bármilyen gyümölccsel kiegészíthető. A étkezési keményítőt helyettesíthetjük lisztel is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: