Belépve mint:

kilépés
40
Egyszerű
Közepes
  • cheddar sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 db bolti réteslap
  • fél kg erdei gomba
  • 80 g mascarpone

Erdei gombával töltött batyu

A gombát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A gombát és a karikákra vágott fokhagymát kevés olívaolajon átsütjük, (4-5 perc) sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a mascarponét és főzzük még kb. 4-5 percig.

A rétes lapokat egyenként felolvasztott vajjal átkenem. Három réteg elég egy batyu vastagságnak. A rétest 10-11 cm-es négyzetekre vágjuk, mindegyik közepébe egy kis gombás tölteléket halmozzunk, ezek tetejére egy kis reszelt cheddar sajtot szórunk. Alulról felfelé az ujjainkkal összenyomva, batyut formázunk, majd egy tepsire rakva tojással a tetejüket megkenve, készre sütjük.
tipp Ügyeljünk arra, hogyha a gomba levet ereszt elfője azt (mielőtt a mascarponét hozzá adnánk), ne legyen leveses a töltelékünk, mert eláztatja a réteslapokat. Ha nincs nagyobb serpenyőnk, akkor több adagba is lepiríthatjuk a gombát.
.
Vendég

Betti mondta:

Isteni.:)))

2013-11-27 15:10:30

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: