Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • olívaolaj
  • parmezán sajt
  • friss petrezselyem
  • 2 db cukkini
  • 8-10 db cannelloni tészta
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 dl jobb minőségű paradicsomszósz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt pirosparika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl házi zsíros tejföl
  • friss bazsalikom
  • balzsamecet
  • füstölt mazzarella sajt

Cukkinivel töltött rakott cannelloni

A csíkokra vágott cukkinit, a felkarikázott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd pároljuk 10 percig. A végén adjuk hozzá a vágott petrezselymet.

A paradicsomszószt keverjük el 2 evőkanál balzsamecettel, 1 nagykanál cukorral és öntsük bele a kb. 30x15 cm-es tűzálló tálba, majd dobáljunk bele tépkedett bazsalikomleveleket.

A Cannellóni tésztákat szárazon (nem megfőzve) töltsük meg a cukkinivel és tegyük egymás mellé a tálba, a paradicsomszószba téve. A lényeg, hogy nem egészen 1 cm magasságig lepje el a paradicsomszósz a tészta hengereket. A tészta tetejére karikázott paradicsomokat halmozzunk.

A tejfölt keverjük el egy kis sóval, borssal, reszelt parmezánnal, majd öntsük a tészta tetejére.
Szórjuk reszelt füstölt mazzarellával és még egy kis parmezánnal.

Előmelegített sütőbe 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
tipp Ha nincs kéznél házi tejföl, akkor nyugodtan helyettesíthetjük főzőtejszínnel is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: