Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2db tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db cukkini
  • friss petrezselyem

Cukkini lepény

A cukkiniket lereszeljük és egy kis olajon, serpenyőben puhára pároljuk (kb. 7-8 perc), majd félre tesszük hűlni. A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd olajon pirítjuk, míg megkapja aranybarna burkát.

A Cukkinit, a pirított vöröshagymát és fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, a vágott petrezselymet egy tálba összekeverjük, sózzuk borsozzuk.

Kerek lapos halmokban, forró serpenyőben egy kis olajon vagy kacsazsíron, lassú tűzön ráérősen süssük.
tipp Aki ínyesebb végeredményt szeretne, az a lepény keverékhez adjon vágott kaprot vagy mentát, de a lágyabb morzsolt kecskesajt sem rontja el...
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: