Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Alacsony
  • 6 nagyobb csiperke gomba
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • fél fej fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • füstölt mozzarella sajt
  • parmezán sajt

Csőben sült gomba mediterrán módra

A vöröshagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd bő vajban megpirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomlét, (ha van otthon: egy fél deci jobb minőségű vörösbort a pikánsság jegyében), egy kis reszelt parmezánt, tépkedjünk bele 5-6 levél friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig főzzük, majd tegyük félre.

A gombafejeket tisztítsuk meg, majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. A gombát tegyük (az aljával felfelé) egy nagyobb tűzálló tálba vagy tepsire sózzuk, borsozzuk, majd halmozzunk mindegyik tetejére a paradicsomos hagymából. Szórjuk meg reszelt füstölt mozzarellával és tegyük a 180 fokos előmelegített sütőbe addig, míg a sajt rá nem olvad.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: