Belépve mint:
30
Egyszerű
Alacsony
13
4
9623
4
- 6 nagyobb csiperke gomba
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 dl paradicsomlé
- fél fej fokhagyma
- friss bazsalikom
- füstölt mozzarella sajt
- parmezán sajt
Csőben sült gomba mediterrán módra
A vöröshagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd bő vajban megpirítjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomlét, (ha van otthon: egy fél deci jobb minőségű vörösbort a pikánsság jegyében), egy kis reszelt parmezánt, tépkedjünk bele 5-6 levél friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig főzzük, majd tegyük félre.A gombafejeket tisztítsuk meg, majd kevés olívaolajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. A gombát tegyük (az aljával felfelé) egy nagyobb tűzálló tálba vagy tepsire sózzuk, borsozzuk, majd halmozzunk mindegyik tetejére a paradicsomos hagymából. Szórjuk meg reszelt füstölt mozzarellával és tegyük a 180 fokos előmelegített sütőbe addig, míg a sajt rá nem olvad.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: