Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • finomliszt
  • cukor
  • étolaj
  • tej
  • szódavíz
  • fél zöldpaprika
  • 1 fej paradicsom
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg csirkecomb
  • tojás

Csirkével töltött palacsinta

A palacsintához simára keverünk 2 bögre finomlisztet 2 tojással, egy csipetnyi sóval, egy csapott evőkanál cukorral, 4 evőkanál olajjal, fél liter tejjel és a 2-3 dl szódavízzel. Akkor jó a tészta, ha krémes, szirupjellegű állagot kapunk. A palacsintákat forró olajos serpenyőben kisütjük.

A töltelékhez a csirkéből pörköltet készítünk: a vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a combokat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet felöntjük 3-4 dl vízzel. Addig főzzük míg a csontról könnyedén leválik a hús. (Az időközben elfőtt levet pótoljuk víz hozzáadásával)

A combokat egy külön tálba kiszedjük - hagyjuk hűlni, majd a húst elválasztjuk a csonttól, a bőrétől és kisebb nagyobb darabokra összevágjuk. A megmaradt pörkölt levet összeturmixoljuk, majd újra a tűzre téve hozzákeverünk egy kis tejfölös lisztes habarást (1 nagykanál liszt + 1dl tejföl ) és egyet rottyantunk még rajta.

A palacsintákat megtöltjük az összevagdalt hússal, meglocsoljuk egy kis pörkölt levével, feltekerjük, majd tűzálló tálba halmozzuk. A megmaradt pörkölt levével leöntve, 160 fokos előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük.

.
Vendég

jenö mondta:

lógégével az igazi

2014-01-22 09:29:43

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: