Belépve mint:

kilépés
85
Átlagos
Közepes
  • friss petrezselyem
  • friss bazsalikom
  • 2 szál répa
  • féj fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db paradicsom
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl paradicsomszósz
  • 20 dkg sertés darálthús
  • 20 dkg marha darálthús
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • fél csomag spagetti tészta
  • reszelt parmezán sajt

Az igazi spaghetti alla Bolognese

A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, majd félretesszük. A vékony félkarikákra vágott vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk, majd ezt is félre tesszük. A darált húst sózzuk borsozzuk a változatosság kedvéért ezt is külön megpirítom. Fontos, hogy ne a levében főljön hanem piruljon, süljön a hús.

Az unalmasnak tűnő pirulgatások után a lepirított hozzávalókat (sárgarépa, zeller, hagyma) a húsra öntjük az apróra vágott fokhagymával és a felkockázott paradicsommal egyetemben.
Locsoljuk meg 1dl fehér borral, ha igényli sózzuk, borsozzuk még és fedő alatt majdnem egy órán át főzzük. (Ha elfőné a levét nyugodtan pótoljuk egy kis vízzel.)

Az óra elteltével - miután a maradék fehérbort másodmagunkban elkortyolgattuk - adjuk hozzá a paradicsomszószt, 2 evőkanál balzsamecetet, ízlés szerint 2-3 evőkanál cukrot, a vágott petrezselymet és a bazsalikomot. Főzzük még körülbelül 7-8 percig, majd tálaljuk pasta al dente spagettivel és szórjuk a tetejét parmezánnal. Boun apetitó!

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: