Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Közepes
  • 1 kiló karfiol, 3 dl tejföl, fél evőkanál cukor,
  • 5 deka vaj, 3 db tojás, 10 deka sajt,
  • 3 deka zsemlemorzsa, 3 deka zsír, só, bors

Vásárhelyi karfiol.

A karfiolt kissé sózott és cukrozott vízben megfőzzük és lecsurgatjuk.Tűzálló tálat vajjal kikenünk a karfiolt ráhelyezzük és leöntjük a 3 tojás sárgájával elkevert 3 dl tejföllel, 3 deka reszelt sajtot, kis sót, és törött borsot szórunk rá.A zsírban megpirított morzsát a tetejére szórjuk, 10 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a tejföl egyet forrjon.A sütőből kivéve a többi reszelt sajttal meghintjük és azonnal, forrón tálaljuk.

Paradicsom saláta: 5-6 közepes paradicsomot apróra vágunk.Hozzáadunk metélő petrezselymet apróra vágva, sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük.Önthetünk a salátára, tejföllel elkevert tojás sárgáját is.
tipp A paradicsom salátához, petrezselyemzöld helyett használhatunk póréhagymát is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: