Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • Só , bors (ízlés szerint) 1 deka liszt
  • 2-3 evőkanál zsír füstölt szalonna 15 deka
  • 20 deka gépsonka 25 deka csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • hasábburgonya
  • Másfél kiló sertéscomb vagy lapocka

Sertés szelet, hentes módra.

A sertés combot vagy lapockát szeletekre vágjuk majd kiklopfoljuk.Sóval, borssal ízesítjük majd lisztbe forgatjuk.A szeleteket kevés zsírban elősütjük majd egy lábosba kiszedjük.A megmaradt zsírban a paradicsompürét rozsdabarnára pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.Addig pirítjuk amíg a liszt átveszi a rozsdabarna paradicsompüré színét.Vizet adunk hozzá majd folyamatos keverés mellett kiforraljuk.Szükség esetén újrafűszerezzük.Szitán átszűrve a szeletekre öntjük.A szeleteket lassan pároljuk szükség szerint vizet adunk hozzá.Elkészítjük a szalonnát, ecetes uborkát és gépsonkát.Egyforma csíkokra daraboljuk.A szalonnát serpenyőben felolvasztjuk majd hozzáadjuk a gépsonkát és uborkát átpirítjuk majd a szeletekről merünk rá egy kevés levet majd megszórjuk petrezselyemzölddel.A hentesragut a szeletekre öntjük és együtt készre pároljuk.Tálaláskor hasábburgonyát adunk mellé és a tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat.
tipp Azonnal melegen felszolgáljuk.
.

andreass mondta:

Jól néz ki!!! :)

2018-12-30 19:42:19

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: