Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • 40 deka liszt, 15 deka vaj, 10 deka reszelt sajt
  • 1/2 deka só, ( kb 1 csapott ek ), 5 evőkanál tej
  • 2 deka élesztő, 4 evőkanál tejföl, 2 kockacukor

Sajtosrúd

Sajtos rúd.

A reszelt sajtból egy evőkanálnyit félreteszünk szórásra.Az élesztőt a tejben a cukorral összekeverjük.A lisztet a sajttal és a vajjal összemorzsoljuk majd beleöntjük az élesztős tejet és a sóval elkevert tejfölt.A tésztát jól kidolgozzuk és háromnegyed centire kinyújtjuk.Késsel vagy derelyevágóval hüvelykujjnyi szalagokat vágunk és ezeket kb 15 centishosszúra aprózzuk.A rudakat megkenjük tojással,( ha van rá mód tojáskenő ecsettel ) behintjük reszelt sajttal és halvány pirosra sütjük.
tipp Akár kolozsvári szalonna ízesítéssel is készíthetjük.
.

Klaudia mondta:

Kedvenc:)

2013-11-16 18:08:00

csakfinoman mondta:

Isteni finom ropogtatni való.

2013-12-01 14:31:52

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: